Conducere

Primar : Bratosin Nistor
Date personale
Data nasterii : 27.05.1966
Locul nasterii : Comuna Urechesti, Jud. Vrancea
Aprtenenta politica : PNL
Profesia : contabil

Conform legilor in vigoare, primarul indeplineste o functie de autoritate publica. El este seful administratiei publice locale si al aparatului propriu de specialitate al autoritatilor administratiei publice locale, pe care il conduce si controleaza. Primarul reprezinta comuna in relatiile cu alte autoritati publice, cu persoanele fizice sau juridice romane sau straine, precum si in justitie.
Semnul distinctiv al primarului este esarfa cu culorile drapelului national al Romaniei, care este purtata in mod obligatoriu la solemnitati, receptii, ceremonii publice si la celebrarea casatoriilor. Primarul indeplineste atributiile principale stipulate la art. 68 si 71 din Legea nr. 215 / 2001, privind administratia publica locala.

Viceprimar : Lupu Leica-Nicusor
Date personale
Data nasterii : 15.03.1965
Locul nasterii : Com. Urechesti, Jud. Vrancea
Apartenenta politica : PNL
Profesia : marinar

Conform legilor in vigoare, Consiliul Local alege din randul membrilor sai viceprimarul, cu votul secret al majoritatii consilierilor in functie.
Viceprimarul exercita atributiile care ii sunt delegate de catre primar, in conditiile prevazute de art. 70 din Legea nr. 215 / 2001 privind administratia publica locala.

Secretar : Iordachescu Dorin
Date personale
Data nasterii : 07.07.1969
Starea civila : Casatorit
Studii : Facultatea de Drept
Activitate : 2002 – prezent: Secretar al Comunei Urechesti

 

Conform legilor in vigoare, secretarul Primariei este functionar public de conducere, cu studii superioare juridice sau administrative.
Secretarul nu poate fi membru al unui partid politic. Functia de secretar se ocupa pe baza de concurs sau examen, dupa caz, iar numirea se face de catre prefect.
Secretarul indeplineste atributiile principale stipulate la art. 85 din Legea nr. 215 / 2001, privind administratia publica locala.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support